Chocolaterie

Wie tot de top 10 van Nederlandse chocolatiers behoort, levert kwaliteit.

Chocolaterie de Lelie staat al jaren aan de top. Dankzij vakmanschap, ervaring en de keuze voor ambachtelijke bereiding met natuurlijke ingrediënten.

Het eigen huismelange DelftsBruinmelk en DelftsBruinpuur staat garant voor een optimale smaakbalans: hoog in cacaogehalte en laag in suiker! Dit alles gecombineerd met een flinke portie liefde voor het vak.

Eerlijke chocolade

Chocolade van de Lelie komt bij het gerenommeerde Cacao Barry uit Parijs vandaan, cacaoverwerker sinds 1842.

De keuze voor fairtrade cacao is een bewuste. Chocolade van de Lelie is niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk! Op de weg van cacaoboon naar bonbon gaan ambachtelijkheid en duurzaamheid bij de Lelie hand in hand. Verantwoord omgaan met mens en natuur is een weloverwogen keuze. 

Exclusieve melange

De basis voor eersteklas chocolade levert Cacao Barry jaarlijks met tienduizenden kilo’s aan: wit, melk en puur.

De chocolatiers van de Lelie stellen met dit materiaal de juiste verhoudingen samen. ‘Balanceren’ heet dat.  Zo ontstaan de smaken melk, puur en extra puur. De Lelie is voortdurend bezig met smaakontwikkeling en een constante kwaliteit. Dit heeft geresulteerd in het eigen huismelange: DelftsBruinmelk (47,5% cacaogehalte) en DelftsBruinpuur  met maar liefst 72,5% cacaogehalte) Deze unieke recepturen zijn alleen verkrijgbaar bij chocolaterie de Lelie.

Hier worden alle chocolaatjes en bonbons mee gemaakt en uiteraard maken wij hier ook heerlijke ijsreceptjes mee voor ons vers ambachtelijke schepijs!

Geschenken

In de ambachtelijke chocolaterie aan de Voorstraat maken Sjaak en Ingrid den Bleker en hun team exclusieve, handgemaakte bonbons en andere chocoladespecialiteiten.

Als het gaat om originele chocoladegeschenken zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook steeds meer bedrijven weten de Lelie te vinden voor creatieve en smakelijke relatiegeschenken.